Gebruikers slimme reis-app bespaarden 3,5 miljoen ton CO2

Nieuwe versie TimesUpp. FOTO Provincie Noord Brabant

Alle gebruikers van de gratis slimme reis-app TimesUpp hebben tot nu toe ruim 3,5 miljoen ton CO2-uitstoot bespaard. Ook maakten ze meer dan een miljoen autoritten minder. Maker Innovactory is ook ontwikkelaar van de app TRIPPS, die bij de MaaS-pilot in Leidsche Rijn ingezet gaat worden.

Een mijlpaal, zo omschrijft het in Almere gevestigde bedrijf de cijfers. Naast de bespaarde CO2-uitstoot en autoritten kan Innovactory nog meer gegevens overhandigen. Alle gebruikers stonden in totaal meer dan 5 miljoen kilometer minder in de file. Hiermee bespaarden ze zo’n 1,2 miljoen uur tijd.

Als alternatief kozen gebruikers ervoor vaker thuis te werken, meer de fiets te pakken of het openbaar vervoer te gebruiken. Stapten ze toch in de auto, dan kozen ze ervoor om meer buiten de spits te gaan rijden.

TimesUpp toont de actuele verkeersdrukte op alle Europese wegen en laat vertragingen en alternatieve routes zien. Zo kunnen mensen makkelijker files vermijden, ervoor kiezen om eerder of later te vertrekken of besluiten om thuis te gaan werken. De app laat gebruikers weten wanneer ze moeten vertrekken en wijst ze elke keer de weg en de slimste route.

Bereikbaarheid

Innovactory is ook ontwikkelaar van TRIPPS, de app die bij de MaaS-pilot in Leidsche Rijn gebruikt gaat worden. De app geeft reizigers actueel en persoonlijk reisadvies en updates over vertragingen, files en alternatieve routes. TRIPPS toont alle mogelijke vervoersmiddelen: (deel)autoā€™s, openbaar vervoer, (deel)fietsen en taxiā€™s. Het is niet alleen mogelijk om trips te plannen, maar ook om ze te boeken en te betalen. Hiermee worden alternatieven voor de auto gestimuleerd, reizen gemakkelijker gemaakt en de bereikbaarheid verbeterd, is het idee.

Hoe sluit je als app-ontwikkelaar aan bij de wensen van een veelheid aan gebruikers? Met de MaaS-pilot in Leidsche Rijn als casus deelt Thijs Muizelaar tijdens het MaaS Congres een plan van aanpak. Het congres is 3 maart in Pakhuis de Zwijger.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.