eMobility-oplossingen

Daimler Buses presenteert uitgebreide adviesdiensten op InnoTrans 2024

Er is veel aandacht voor eMobility-oplossingen en het zogenoemde OMNIplus-platform, waarmee Daimler vervoerders op verschillende fronten kan ontzorgen. Beeld: Daimler Truck AG

Tijdens InnoTrans 2024, van 24 tot 27 september in Berlijn, presenteert Daimler Buses een breed scala aan adviesdiensten en oplossingen om vervoerders te ondersteunen in hun overstap naar emissievrij busvervoer. Er is veel aandacht voor eMobility-oplossingen en het zogenoemde OMNIplus-platform, waarmee Daimler vervoerders op verschillende fronten kan ontzorgen. Daimler Buses Nederland is aanwezig om bezoekers uit Nederland te verwelkomen en te adviseren.

Naast voertuigen staan vervoerders en concessieverleners voor de uitdaging om de laadinfrastructuur en het specialistische onderhoud op orde te brengen. Daimler heeft veel expertise op deze gebieden, die is ondergebracht in Daimler Buses Solutions, een 100 procent dochteronderneming van de Duitse busfabrikant. De dienstverlening omvat alles van haalbaarheidsstudies tot het leveren van elektrische bussen en bijbehorende infrastructuur. De dienst biedt een totaaloplossing voor e-mobiliteit, inclusief het ontwerp, de installatie van laadinfrastructuur en het beheer van batterijopslagsystemen.

Onder de naam OMNIplus biedt Daimler Buses twee specifieke servicecontracten aan voor elektrische busvloten, namelijk eBasic en ePremium. Deze contracten zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant. Beide pakketten omvatten het onderhoud en optioneel uitgebreide garanties voor batterijsystemen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven met vertrouwen hun kosten kunnen inschatten, terwijl ze verzekerd zijn van continuĂŻteit en betrouwbare service.

Digitale diensten

Om transportbedrijven verder te ondersteunen, heeft Daimler Buses een aantal digitale diensten ontwikkeld en beschikbaar gesteld via het OMNIplus On-platform. Een van deze diensten is OMNIplus On Monitor, waarmee vlooteigenaren het energieverbruik van hun bussen kunnen optimaliseren. Het platform biedt ook performance-analysetools, waarmee het rijgedrag van chauffeurs kan worden beoordeeld. Dit draagt niet alleen bij aan een efficiënter gebruik van de bussen, maar verhoogt ook de veiligheid en duurzaamheid van het wagenpark.

Met de toename van batterij-elektrische en waterstofbussen groeit ook de behoefte aan gespecialiseerde opleidingen voor zowel chauffeurs als werkplaatspersoneel. Omniplus biedt trainingen die specifiek gericht zijn op de nieuwste technologieën in waterstof en hoogspanning. Deze trainingen vinden plaats op de nieuwe Customer Campus in Mannheim en het trainingscentrum in Dortmund.

Speciaal voor de Nederlandse markt is Daimler Buses Nederland aanwezig op InnoTrans 2024. Dit biedt een kans voor Nederlandse bezoekers om in gesprek te gaan met experts van Daimler en advies te krijgen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de bussector.

Mercedes-Benz eCitaro G. Foto: Daimler Truck AG.
Onderwerpen:

Auteur: Daimler Buses