Wmo-vervoer boven norm

Doelgroepenvervoer Den Haag beter op de rit, maar lek nog niet boven

Taxibusje van Noot Personenvervoer
Noot Personenvervoer is in Den Haag verantwoordelijk voor de uitvoering van het doelgroepenvervoer. Foto: Shutterstock/Bjoern Wylezich

De prestaties van Noot Personenvervoer, in Den Haag verantwoordelijk voor de uitvoering van het doelgroepenvervoer, zijn de afgelopen maanden aanzienlijk verbeterd. Dat blijkt uit de meest recente rapportage, die de Edese personenvervoerder heeft aangeleverd bij de gemeente. Zo ligt het stiptheidspercentage van het leerlingenvervoer in juni op 95,3 procent, terwijl het gemiddelde percentage in april nog op 92,9 procent lag.

Ondanks deze verbetering, voldoet het leerlingenvervoer echter nog steeds niet aan de gestelde norm van 97 procent. Datzelfde geldt voor het jeugdhulpvervoer. Het stiptheidspercentage van dit type vervoer lag vorige maand op 84,9 procent, terwijl de gestelde norm voor het jeugdhulpvervoer eveneens op 97 procent ligt. Wel ligt dit stiptheidspercentage hoger dan in april, toen deze op 83 procent lag. Het Wmo-vervoer voldoet met een stiptheidspercentage van 93,3 procent wél aan de gestelde norm (90 procent).

“Gemiddeld genomen is een duidelijke verbetering te zien in het doelgroepenvervoer ten opzichte van de start van het contract”, schrijft het college van burgemeester en wethouders (B&W) in een update aan de Haagse gemeenteraad. “Normen worden meer benaderd of gehaald.”

Slag om de arm

“Toch zijn we er nog niet”, houdt het gemeentebestuur een slag om de arm. “Daarom blijven we kritisch kijken naar de stand van zaken en werken we intensief samen met Noot om verdere verbetering te bewerkstelligen. Voor het niet behalen van de gestelde normen worden boetes opgelegd.”

Het college is verder druk bezig met het samenstellen van de lijsten met aanmeldingen voor het leerlingen- en jeugdhulpvervoer. Voor het leerlingenvervoer zijn 850 van de in totaal 1150 verwachte aanmeldingen (74 procent) voor komend schooljaar aangeleverd. De nog te verwachten aanmeldingen die nog niet zijn ingediend, zijn op een reserveringslijst geplaatst en worden meegenomen in de planning. “Hierdoor voorkomen we dat de leerling bij een latere aanvraag niet (kortstondig) zonder vervoer komt te zitten”, aldus het college.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.