Cruisecontrol

Takelwagen stopt op hol geslagen bus op Belgische snelweg

E19 Mechelen
Op de E19 ter hoogte van Mechelen merkte de chauffeur dat het voertuig in de cruisecontrol bleef hangen. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Bjorn Beheydt

Een takelwagen heeft zaterdag op de snelweg in België een op hol geslagen touringcar tot stoppen gedwongen. De bus was volgens Belgische media met vijfentwintig Italiaanse toeristen onderweg van Brussel naar Amsterdam. Op de snelweg E19 ter hoogte van Mechelen merkte de chauffeur dat het voertuig in de cruisecontrol bleef hangen. Na remmen versnelde de bus telkens automatisch weer naar 80 kilometer per uur.

De chauffeur waarschuwde de politie, die direct meerdere voertuigen stuurde om de bus te begeleiden en de weg vrij te maken. Ook werden opritten naar de snelweg gesloten om te zorgen voor minder verkeer. Zo reed de bus zonder ongelukken over de vaak drukke Antwerpse Ring verder richting Nederland.

Noodstopsysteem

Ook werd een grote takelwagen opgeroepen, die bij Brecht net voor de bus de snelweg opreed. De chauffeur van de truck reed met iets lagere snelheid en activeerde zo het automatische noodstopsysteem van de bus, die vervolgens tot stilstand kwam, na een rit van zo’n vijftig kilometer. Als dat niet was gelukt, “moesten we de bus stilletjes tegen de takelwagen laten rijden”, zei een medewerker van het takelbedrijf tegen omroep VRT.

De passagiers konden met een andere bus de reis naar Amsterdam vervolgen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie Mobiliteit.nl/ANP