Regio Foodvalley

Munckhof en Willemsen- de Koning slepen opdracht Valleihopper binnen

Munckhof
Taxibusjes van Munckhof. Foto: Munckhof

Munckhof en Willemsen- de Koning nemen voor tenminste de komende vijf jaar de uitvoering van het vervoer van de Valleihopper voor hun rekening. Het gaat om het vraagafhankelijk vervoer en aanvullend openbaar vervoer. 

Voor Munckhof betekent dat een voortzetting van de werkzaamheden in de gemeenten Barneveld, Veenendaal, Renswoude, Scherpenzeel, Rhenen en Nijkerk. Willemsen- de Koning neemt per 1 januari 2025 het stokje over van Van Driel, dat nu voornamelijk in Ede-Wageningen rijdt.

Communicatie

Connexxion Taxi Services ontfermt over het callcenter. “De contracten met de nieuwe partijen moeten er voor zorgen dat het vervoer en de communicatie via het callcenter efficiënter plaatsvindt”, schrijft Valleihopper in een persbericht.

Het callcenter verwerkt zowel vragen als ritaanvragen van reizigers. De vervoerders zijn verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van de ritten. “Voor reizigers verandert er weinig”, laat Valleihopper weten. “Alle reizigers die in het bezit zijn van een vervoerspas ontvangen aan het einde van het jaar een informatiepakket.”

Duurzaamheid

Ook moeten de vervoerders voldoen aan de duurzaamheidseisen die Valleihopper heeft gesteld. Dat houdt in dat alle voertuigen, met uitzondering van rolstoelbussen, vanaf 1 januari 2025 zero-emissie moeten zijn. Na twee jaar moet het volledige wagenpark elektrisch zijn.

“We zijn er trots op dat Valleihopper wederom voor ons gekozen heeft”, laat Munkchof-directeur Arjan Wiering weten. “Door het winnen van deze aanbesteding kunnen we zorgen voor continuïteit in de regio Foodvalley. Dat betekent voor Valleihopper en onze reizigers kwalitatief hoogwaardig vervoer en de voor hun bekende gezichten achter het stuur.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.