Vijf gemeenten

Duin- en Bollenstreek besteedt leerlingen- en jeugdhulpvervoer aan

Welkomstbord gemeente Noordwijk
Noordwijk is een van de vijf gemeenten waar het leerlingen- en jeugdwetvervoer opnieuw in de markt wordt gezet. Foto: Shutterstock/Patrick Herzberg

De gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk (Duin- en Bollenstreek) zetten het leerlingen- en jeugdhulpvervoer opnieuw in de markt. Dat melden de gemeenten via TenderNed. De opdracht gaat over het vervoer van zo’n 800 leerlingen.

Deze leerlingen moeten vooral naar scholen voor (speciaal) basisonderwijs, (speciaal) voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en/of jeugdhulpinstellingen worden gebracht, zo staat er te lezen in het Programma van Eisen. Ook kan het zijn dat leerlingen naar stageplekken, zorginstellingen en instellingen voor geestelijke gezondheidzorg moeten worden gebracht. “Incidenteel kan er in het kader van jeugdhulpvervoer sprake zijn van crisisvervoer. Voor een beperkt aantal leerlingen kan het vervoer ook in het weekend of de vakanties plaatsvinden.”

Criteria

Tijdens de aanbestedingsprocedure wordt er voor 70 procent gekeken naar kwaliteit en voor 30 procent naar de prijs van het vervoer. De opdracht heeft een initiële looptijd van zes jaar en kan één keer met twee jaar verlengd worden. Het nieuwe contract treedt per 1 augustus 2025 in werking. Geïnteresseerde vervoersbedrijven hebben nog 65 dagen, tot 2 oktober 12.00 uur, de tijd om zich op deze opdracht in te schrijven.

Het leerlingenvervoer in de Duin- en Bollenstreek is sinds 2019 in handen van Noot Personenvervoer,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.