Aanbesteding

Trevvel nieuwe leerlingen- en jeugdwetvervoerder Zoetermeer

Taxibusje van Trevvel. Foto: Trevvel.

Het leerlingen- en jeugdhulpvervoer in de gemeente Zoetermeer wordt vanaf donderdag uitgevoerd door Trevvel. De Rotterdamse personenvervoerder kwam tijdens de aanbestedingsprocedure als sterkste uit de bus.

Naast de uitvoering van het vervoer, is Trevvel ook verantwoordelijk voor de planning, registratie, klachtenafhandeling en communicatie richting ouders en de gemeente. De opdracht heeft een totale waarde van 7,2 miljoen euro, heeft een initiële looptijd van twee jaar en kan met twee jaar worden verlengd. Trevvel heeft vergelijkbare opdrachten in Rotterdam en Capelle aan den IJssel in zijn portefeuille.

350 kinderen

In Zoetermeer maken zo’n 350 kinderen gebruik van leerlingen- of jeugdwetvervoer. Zij moeten allemaal worden vervoerd naar onderwijs- en jeugdinstellingen, zoals zorglocaties voor dagbesteding, (para)medische behandeling en jeugd-ggz. Bestemmingen voor het leerlingenvervoer lopen uiteen van scholen voor speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, regulier basis- of voortgezet onderwijs tot speciale scholen voor basisonderwijs en zogenoemde richtingsscholen.

“Dat wil zeggen een school met een bepaalde levensbeschouwelijke visie of religieuze richting”, licht Mirl de Bruin, general manager bij Trevvel, toe. Zoetermeerse leerlingen die die naar een richtingsschool gaan, komen daarvoor pas in aanmerking als de school meer dan 6 kilometer van het huisadres verwijderd is. “Dat is een afstand die jongeren niet vanzelfsprekend zelfstandig en veilig kunnen afleggen”, voegt De Bruin daaraan toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.