40 uur per week

Eerste Oekraïense touringcarchauffeurs voltijds aan de slag bij Pouw

Pouw Vervoer
Touringcar van Pouw Vervoer. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Harold Versteeg

De eerste vijf Oekraïense chauffeurs die na de uitbraak van de oorlog in hun thuisland bij Pouw Vervoer terecht zijn gekomen, hebben vorige week hun 40-uren contract getekend. Dat meldt touringcarbedrijf uit Vianen op sociale media. Pouw Vervoer nam na de Russische inval verschillende Oekraïne vluchtelingen op in zijn personeelsbestand om hen een baan en toekomstperspectief te bieden.

“En nu, met trots en blijdschap, kunnen we melden dat de eerste vijf van hen een vast 40-uren contract hebben getekend”, schrijft Pouw Vervoer in een bericht op LinkedIn. “Deze chauffeurs hebben zich de afgelopen tijd meer dan bewezen. Ze zijn betrouwbaar, toegewijd en gedreven om een toekomst op te bouwen in Nederland. Met hun vaste contract kunnen ze dat nu ook. En dat is precies wat onze collega’s hen van harte gunnen. Hun inzet en professionaliteit zijn onmisbaar. We kijken uit naar nog vele veilige en plezierige kilometers samen.”

Vluchtelingenhulp

Sinds de uitbraak van de oorlog in Oekraïne bood Pouw Vervoer vrijwel direct vluchtelingenhulp aan. Zo stuurde het touringcarbedrijf uit Vianen een aantal touringcars naar het grensgebied tussen Polen en Oekraïne, om het vervoer van vluchtelingen te verzorgen. Ook nam Pouw Oekraïense vrachtwagenchauffeurs in dienst als touringcarchauffeur.

Het tekenmoment
Op de foto van links naar rechts: Serhii, Vasyl, eigenaar Johan Pouw, Volodimir en Stanislav.

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

1 reactie op “Eerste Oekraïense touringcarchauffeurs voltijds aan de slag bij Pouw”

Jasper Jonkers|02.08.24|13:03

Mooi, leuk om een aantal bekende gezichten te zien van lijn 11. Felicitaties en veel succes aan de heren!