Busvervoerder

Porsche en miljardair Klaus Kühne nemen belang in Flixbus

FlixBus
Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

Porsche SE, private-equityfonds EQT en het Zwitserse Kühne Holding nemen samen een belang van 35 procent in Flix. Het is niet bekend wat de partijen betalen voor de aandelen in het moederbedrijf van Flixbus. Porsche zegt een “laag dubbelcijferig miljoenenbedrag” te steken in het busbedrijf.

Porsche SE is een holdingmaatschappij met een belang van 25 procent in de gelijknamige autofabrikant Porsche AG en een meerderheidsaandeel in de Volkswagen Groep. Kühne Holding geldt als het investeringsvehikel van de Zwitserse miljardair Klaus-Michael Kühne, die mede-eigenaar is van de logistieke reus Kühne + Nagel.

Mobiliteitsdiensten

“We zien een groot groeipotentieel voor duurzame en betaalbare mobiliteitsdiensten en kijken ernaar uit om Flix te ondersteunen bij het wereldwijd uitbreiden van zijn platform”, zegt Lutz Meschke, lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor het beleggingsbeheer bij Porsche SE.

Ook Flix is blij met de investering. “We zijn verheugd om EQT Future en Kühne Holding te verwelkomen als sterke en doelgerichte investeerders met een bewezen staat van dienst in het voortbouwen op duurzame langetermijninvesteringsstrategieën”, zegt Flix-directeur André Schwämmlein. “Hun kapitaal en knowhow zullen een sterke aanwinst zijn voor de algehele strategische visie van ons bedrijf.”

Azië

Flix is gevestigd in München en doet momenteel zo’n 5.6000 bestemmingen in ruim 40 landen aan. In 2023 vervoerde Flix in totaal 81 miljoen passagiers en steeg de omzet met 30 procent naar 2 miljard euro. In de komende jaren wil Flix uitbreiden naar andere landen, in onder meer Latijns-Amerika en Azië.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.