Mededinging

RMC en CM zetten Transvision meer op eigen benen

Kantoor Transvision
Het kantoor van Transvision. Foto: ProMedia

CM en RMC nemen meer afstand van dochteronderneming Transvision. De partijen hebben bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een aanvraag ingediend om van Transvision een “volwaardige gemeenschappelijke onderneming” te maken. 

Volgens Ties de Ruyter De Wildt heeft de aanvraag een aanbestedingsrechtelijke achtergrond. “Je moet een bepaalde mate van onafhankelijkheid creëren, zodat je op het gebied van aanbestedingsrecht niet met elkaar in de clinch komt. Dat proces hebben we de afgelopen periode in gang gezet. Transvision zal hierdoor meer dan nu haar eigen strategische keuzes kunnen maken.”

De Ruyter de Wildt verwacht dan ook dat ACM de aanvraag zonder problemen goedkeurt, omdat er juist meer concurrentie op de markt ontstaat. “Mijn inschatting is dat het een kwestie is van een vinkje zetten, verder is het niet zo spannend. Wanneer we iets te horen krijgen weet ik niet precies, maar ik verwacht over ongeveer zes weken.”

Joint venture

De ACM stelt partijen gedurende een termijn van zeven dagen in de gelegenheid te reageren als zij een belang hebben bij aangevraagde joint venture.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.