Introductieprogramma

Munckhof organiseert workshop verkeersveiligheid voor brugklassers

Munckhof
Onder meer Munckhof sleepte een perceel in de wacht. Foto: Munckhof

Personenvervoer Munckhof organiseert op volgende week een workshop verkeersveiligheid, voor ruim driehonderd brugklassers van het Dendron College in Horst. De workshop wordt georganiseerd in het kader van het jaarlijkse introductieprogramma.

“Bij Munckhof vinden we verkeersveiligheid zeer belangrijk. Als we daar leerlingen op jonge leeftijd al bewust van maken, heeft dat alleen maar voordelen”, zegt Hans Bartels, bedrijfsleider Reizen bij Munckhof.

Volgens docent Anique van Alst-Pfennings, een van de drie kartrekkers van de workshop, is het initiatief van belang omdat leerlingen langere afstanden naar school moeten afleggen dan voorheen. “Nu ze vanuit verschillende kerkdorpen een langere afstand moeten overbruggen, worden de risicoā€™s op ongelukken ook groter”, Van Alst-Pfennings.

Bewustzijn

“Daarom willen ze meteen in hun eerste schoolweek wijzen op de gevaren in het verkeer en het belang van verkeersveiligheid benadrukken. We hebben Munckhof gevraagd om de leerlingen middels een interactieve workshop te laten ervaren wat een buschauffeur zoal ziet, maar vooral ook niet ziet. Hiermee proberen we op een leuke manier bewustzijn te creĆ«ren bij de jongeren.”

Maurice van Dijk, met een loopbaan van 30 jaar een van de meest ervaren chauffeurs van Munckhof, zal de workshops verzorgen. “Hij gaat de leerlingen vanuit een stilstaande bus wijzen op de gevaren van grote voertuigen en gaat hen ook tips geven. Zo laten we in de praktijk zien wat een chauffeur juist wel of niet ziet, wanneer je langs een bus rijdt of als je achter een bus fietst”, aldus Bartels.

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.