Werkwijze

Haaksbergen gaat werken met opstapplekken voor leerlingenvervoer

Gemeenteraad Haaksbergen
De gemeente heeft besloten om dit schooljaar gebruik te maken van opstapplekken. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Eric Brinkhorst

Haaksbergen gaat dit schooljaar werken met opstapplekken voor het leerlingenvervoer. Dat doet de Twentse gemeente omdat het voor de deur ophalen en brengen van kinderen steeds meer nadelen met zich meebrengt.

“Door de toename van het aantal kinderen dat met leerlingenvervoer reist, is het plannen en uitvoeren van de ritten erg ingewikkeld en kostbaar geworden”, schrijft de wethouder Pieter van Zwanenburg in een brief aan de ouders. “Een nog belangrijker nadeel is dat leerlingen onnodig lang in de bus zitten. Bovendien is de kans op vertraging groter als de chauffeur ieder kind afzonderlijk moet ophalen en terugbrengen.”

De gemeente gaat ervan uit dat kinderen tot negen jaar altijd door een ouder of verzorger naar de opstapplekken worden gebracht. Ouders die verwachten dat hun kind zelfstandig naar de opstapplaats kan reizen, moeten dat per mail doorgeven aan de gemeente. Alle kinderen dienen minimaal 5 minuten voor vertrek klaar te staan op de opstapplek.

Bezwaar

Niet alle ouders zijn echter even enthousiast over de nieuwe werkwijze van de gemeente. “Dit gaat voor negatieve prikkels en veel onrust bij kinderen zorgen”, zegt een inwoner tegen dagblad Tubantia. Volgens een woordvoerder van de gemeente hebben enkele ouders hun bezwaren met de gemeente gedeeld. “Dat nemen we heel serieus. We realiseren ons namelijk dat deze verandering van invloed is op de organisatie van het gezin. Dit is voor ieder gezin anders. Daar gaan we met alle bezwaarmakers dan ook individueel over in gesprek.”

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.