Veiligheid

Tribus introduceert met TriflexAIR 2.0 nieuw innovatief vloersysteem voor rolstoelvervoer

TriflexAIR 2.0
Het nieuwe TriflexAIR 2.0 vloersysteem van Tribus. Foto: Tribus

Tribus heeft recent het Triflex 2.0 vloersysteem gelanceerd, een vernieuwd vloersysteem voor onder andere taxibussen dat is ontworpen voor rolstoelvervoer. Het nieuwe vloersysteem belooft diverse verbeteringen op het gebied van gebruiksgemak, veiligheid én duurzaamheid.

Het TriflexAIR 2.0 vloersysteem onderscheidt zich onder meer door zijn volledig geïntegreerde en vereenvoudigde ontwerp, waardoor de kans op installatie- en gebruikersfouten erg klein is. Het vloersysteem is gemaakt van ultralichte materialen wat niet alleen het brandstofverbruik verlaagt, maar ook bijdraagt aan vermindering van CO2-uitstoot. Ook kan er een persoon extra worden vervoerd, in vergelijking met het 1.0 vloersysteem.

Daarnaast biedt Tribus een ultralicht stoelsysteem, ook onder het merk TriflexAIR. Deze klap- en draaistoelen hebben een gewichtsreductie van maar liefst 35 procent en zorgen voor extra ruimte en flexibiliteit in het voertuig.

Veiligheid

Een van de belangrijkste aspecten van de nieuwe vloer is de veiligheid. Zo maakt het TriflexAIR 2.0 vloersysteem gebruik van 4-punts vergrendelingssysteem voor rolstoelen. Ook is het vloersysteem uitgerust met XXL veiligheidsgordels.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Foto: Tribus

Door deze innovatie van Tribus kan de bestuurder flexibel de rolstoel door de bus manoeuvreren. De rode XXL-gordels, aan de voorkant van de rolstoel, zouden als eerste vastgemaakt kunnen worden om deze vervolgens op de juiste plek te rijden. Dit brengt ergonomisch voordeel voor de bestuurder en kan ongemakkelijke situaties voorkomen. Voor extra veiligheid is er een optioneel waarschuwingssysteem, de Passenger Safety Check, dat de chauffeur waarschuwt als een rolstoel niet correct is vastgezet.

De laadvloer biedt ruimte voor maximaal vijf rolstoelen of acht zitplaatsen, afhankelijk van de behoeften van de inzittenden. Deze flexibiliteit maakt het systeem geschikt voor diverse toepassingen, van standaard taxivervoer tot speciaal vervoer voor mensen met een beperking.

Test centre

Alle onderdelen van het TriflexAIR 2.0 vloersysteem zijn uitvoerig getest in het Test Center van Tribus in Utrecht, om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. “Dit zorgt ervoor dat zowel passagiers als chauffeurs met een gerust hart kunnen vertrouwen op de kwaliteit van het product”, aldus Tribus.

Tribus