TU Delft lanceert Europees platform voor ontwikkeling Hyperloop

Zo zou een hyperloop eruit moeten zien. FOTO: archief VERKEERSNET

TU Delft-studenten lanceren in samenwerking met andere Europese studententeams de nieuwe website Hyperloop Connected. Via dit platform kunnen Europese Hyperloop-teams hun kennis en ideeën bundelen, omdat het delen van informatie voor ‘collectieve vooruitgang’ zorgt. Op de website staan onder andere een interactieve wereldkaart van deelnemende partijen, technische artikelen en infographic filmpjes.

Volgens de universiteit zitten er veel manuren aan Hyperloop-onderzoek in studententeams wereldwijd. “Studenten die een jaar lang in zo’n Hyperloop-team zitten, worden experts op een gebied waar weinig mensen iets over weten,” zegt TU Delft. Maar is er te weinig overzicht in de ontwikkelingen. “Niemand weet precies wie, waar en waaraan gewerkt wordt.” Daardoor gaat een hoop kennis verloren.

Maar dat hoeft nu niet meer te gebeuren. Via Hyperloop Connected is de kennis op een toegankelijke manier beschikbaar. De studenten vinden dat kennis delen in plaat van afschermen, de juiste manier is om Hyperloop realiteit te laten worden.

Kennis delen

“Het afschermen van kennis is voor ons als technische studenten ouderwets”, aldus Charlotte Meerstadt namens hyperloop-ontwikkelaar Delft Hyperloop. “Het remt collectieve vooruitgang en op lange termijn ook je bedrijf. De meest succesvolle en snelgroeiende bedrijven zijn tegenwoordig vaak degenen die al hun kennis delen, omdat er dan een grotere beweging ontstaat waarin de technologie veel sneller ontwikkelt. Juist bij een nieuwe technologie als Hyperloop, waar nog veel research en development voor nodig is, is dit belangrijk.”

Een hyperloop maakt gebruik van bijna-vacuüm buizen. Deze buizen vormen een magneetzweefbaan, waarin capsules met passagiers en/of goederen met een maximumsnelheid van zo’n 1200 kilometer per uur kunnen reizen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Carlijn Kruidhof

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.