Na fiets, scooter nu ook klein elektrische wagen om te delen in Rotterdam

Lev-auto in Rotterdam BEELD Lev
Lev-auto in Rotterdam BEELD Lev

Na de deelfietsen en de deelscooters start in Rotterdam een proef met het delen van kleine elektrische voertuigen. Met de elektrische voertuigen van Lev kunnen inwoners en bezoekers zich volgens de gemeente makkelijk, comfortabel en duurzaam verplaatsen in de stad. Wethouder Judith Bokhove gaf maandag het officiële startschot voor de nieuwe deeldienst.

Het mes snijdt volgens de gemeente aan twee kanten: er zijn minder auto’s nodig en de voertuigen die rijden, zijn schoner. “De wagens van Lev kunnen goed stadsritjes met de auto vervangen”, zegt wethouder Bokhove. “Zo hebben minder Rotterdammers een auto nodig. Die staat een groot deel van de tijd alleen maar geparkeerd in de binnenstad of woonwijken. Op die parkeerplekken zie ik liever groen of ruimte om je fiets neer te zetten. De elektrische voertuigen van Lev helpen omdat één zo’n Lev gebruikt kan worden door veel mensen. En ze zijn ook nog elektrisch, dus ze zorgen voor minder geluid, CO2-uitstoot en luchtvervuiling in de stad.”

Ontgrendelen

De Lev neemt minder ruimte in beslag dan een auto. Er is ruimte voor twee personen en een klein beetje bagage. De 100 procent elektrische wagens rijden maximaal 45 km/uur. Met de app van Lev boeken, ontgrendelen en starten mensen de Lev. Ze betalen alleen voor de rit. Parkeren is gratis en eenvoudig in het servicegebied. De Lev staat dan klaar voor een volgende rit of volgende gebruiker.

De Lev is een brommobiel en mag dus alleen op de weg rijden en parkeren op een autoparkeerplek. Iedereen vanaf 18 jaar met een geldig rijbewijs mag erin rijden.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

1 reactie op “Na fiets, scooter nu ook klein elektrische wagen om te delen in Rotterdam”

Pat Rick|15.07.19|15:35

In Finland is al aangetoond dat deelauto’s zorgen voor extra verkeer op de weg. Zeker als men betaalt voor via een abo.