Toyota-importeur Louwman investeert in Mobiliteitsfabriek en Tripkey

Louwman investeert in de Mobiliteitsfabriek BEELD Louwman
Louwman investeert in de Mobiliteitsfabriek BEELD Louwman

Louwman Group investeert in Mobility Invest Group (MIG), moederbedrijf van de Mobiliteitsfabriek, Reisbalans, WijMobiel en Tripkey. Met de krachtenbundeling willen beide bedrijven verder invulling geven aan de ontwikkeling van Mobility as a Service.

Louwman neemt een minderheidsbelang. Dat is een bewuste keuze, benadrukt CEO John Heller in een verklaring. “Het behouden en ontwikkelen van het ondernemerschap van het bestaande team van MIG is voor Louwman een belangrijke overweging.” De partijen geven de samenwerking vorm vanuit de recent ingerichte divisie Innovation Digital & Data, die al druk bezig is met de realisatie van nieuwe gezamenlijke proposities.

Culturen

De feitelijke samenwerking van Louwman Group en MIG is gestart in 2019 en moet door de participatie in een versnelling komen. MIG en Louwman werken momenteel samen aan een project met elektrische deelauto’s in Amersfoort en Hengelo.

En eerder dit jaar rondde Toyota, vanuit haar rol als Mobility Partner van NOC*NSF, een pilot af waarbij sporters van de Judo Bond Nederland een mobiliteitskaart kregen. Hier hing het Reisbalans-platform van MIG aan vast.

“Ik zie dat de culturen en diensten van beide organisaties nauw op elkaar aansluiten”, aldus MIG-directeur Martin van Overbeeke. De verschillende achtergronden stimuleren hen volgens hem om verder invulling te geven aan de ontwikkeling van concepten als Mobility as a Service.

Fietsen

Mobility Invest Group is al meer dan tien jaar actief in de wereld van mobiliteit en opereert vanuit verschillende ondernemingen in de mobiliteitssector, zoals bijvoorbeeld Mobiliteitsfabriek, Reisbalans en TripKey. Het bedrijf werkt onder meer actief samen met Shuttel-PON, NS, GVB, RET en Qbuzz.

Louwman, importeur van onder meer de merken Toyota, Lexus en Suzuki, is zich laatste jaren aan het verbreden tot ‘innovatieve aanbieder van mobiliteitsdiensten’. Vorige maand werd bekend dat het bedrijf een belang neemt in Fietsvoordeelshop.nl, dat naast een online platform verschillende fysieke vestigingen heeft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.