Nieuw Limburgs project neemt drempels e-auto’s weg

Ontdek de e-car BEELD Zuid-Limburg Bereikbaar

Drempels voor het gebruiken van elektrische auto’s zo veel mogelijk wegnemen. Dat is het idee achter een nieuw initiatief van het Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar. Hun project ‘Ontdek de e-car’ wil 500 forenzen kennis laten maken met alle ins- en outs van elektrisch rijden.

De eerste zestien werkgevers hebben zich al gemeld, waaronder Servatius Wonen & Vastgoed, Gemeente Landgraaf en Maastricht UMC+. Zij gaan ‘actief aan de slag’ om elektrisch rijden onder de aandacht te brengen van hun medewerkers. Die kunnen twee weken een e-auto proberen tegen een klein bedrag: 75 euro inclusief laden tot 2.000 kilometer.

Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar heeft het project opgezet met platform Goodmoovs en de dealerbedrijven JanssenKerres en Keram. Samen zorgen zij dat er een online platform en dertig moderne elektrische auto’s klaarstaan.

Grote belangstelling

Deelnemers kunnen op basis van beschikbaarheid kiezen uit een BMW-i3, Renault Zoé, Nissan Leaf of Mini Electric. Ook krijgen ze volop informatie en ondersteuning. Na afloop van de probeerweken ontvangt elke deelnemer een vrijblijvend aanbod om een elektrische auto te kopen of leasen of gebruik te maken van een elektrische deelauto.

“We willen zoveel mogelijk drempels wegnemen en reizigers op weg helpen naar slimmer autogebruik”, licht programmadirecteur Louis Prompers toe. “Goed om te zien dat de markt hier in investeert en dat de belangstelling van werkgevers hierbij groot is. We staan immers samen voor een grote opgave om bij te dragen aan de verduurzaming van het autopark voor vermindering van CO2-uitstoot en betere luchtkwaliteit.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.