‘Geef deelscooteraanbieders ruimte om over te stappen op bromfietsen’

Felyx deelscooter
Foto Dylan

Verschillende steden overwegen om de snorfiets naar de rijbaan te verplaatsen. Dit besluit pakt waarschijnlijk positief uit voor fietsers, maar wat betekent het voor deelscooteraanbieders? Hun gebruikers moeten dan verplicht een helm dragen. En er is nogal een snelheidsverschil tussen snorfietsen die zijn begrensd op 25 kilometer per uur en auto’s die zeker twee keer zo hard rijden. “Geef deelscooteraanbieders de ruimte om over te stappen op bromfietsen”, adviseert Daan Wijnants van Felyx.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “‘Geef deelscooteraanbieders ruimte om over te stappen op bromfietsen’”

Reinder Rustema|04.03.21|14:36

Het is niet zo dat de minister zich aan het beraden is over een helmplicht. Een Kamermeerderheid heeft het haar gezegd in te voeren en de Tweede Kamer is haar baas. Ook na de verkiezingen blijft die meerderheid, of dat nu 81 of 84 zetels worden.

De minister is al 20 maanden aan het traineren (al 3 onderzoeken!) en saboteren (speedpedelec helm misschien?). Ze wil deze maatregel niet op haar cv om ideologische redenen, want niet liberaal. “Net zoals de autogordel” zei VVD’er Remco Dijkstra me.

Reinder Rustema|04.03.21|14:21

Het is niet zo dat de minister zich aan het beraden is! Een Kamermeerderheid heeft haar opgedragen de helmplicht voor de snorfiets in te voeren. Na de verkiezingen is die ruime meerderheid er nog steeds of het nou 83 of 84 zetels zijn. De minister is aan het traineren (meer onderzoek, meer ondezoek) en saboteren (speedpedelec-helm misschien?) zodat ze deze maatregel niet op haar cv heeft staan. Het is te zot voor woorden, deze minister is een ramp. Dat zou een fijn artikel opleveren…