"personeel ontslagen"

Go Sharing trekt zich terug uit alle steden behalve Amsterdam

Foto: Een deelscooter van Go Sharing in Leeuwarden.
Een deelscooter van Go Sharing in Leeuwarden. Foto: Shutterstock, Harry Wedzinga.

Go Sharing trekt zich terug uit alle Nederlandse steden behalve Amsterdam. Dat blijkt uit interne communicatie in handen van het AD. Het bedrijf, dat deelscooters en deelfietsen aanbiedt, verlaat in totaal twaalf steden in Nederland.

Een medewerker heeft aan het AD laten weten dat het personeel ontslagen wordt en dat de voertuigen de aankomende weken van straat gehaald worden. Het bedrijf zou niet failliet zijn, maar een reden voor het vertrek wordt niet genoemd.

In Amsterdam blijft het bedrijf vooralsnog wel actief. Samen met Check kreeg Go Sharing in april een vergunning om de hoofdstad te voorzien van deelmobiliteit.

Nu staan er nog deelscooters van het bedrijf in Eindhoven, Tilburg, Den Haag, Breda, Delft, Almere, Den Bosch, Schiedam, Haarlem, Leeuwarden, Dordrecht, Groningen en Rotterdam.

In 2022 trok Go Sharing zich al terug uit 32 van de 45 gemeenten omdat de voertuigen te weinig gebruikt werden. Het bedrijf kon daarom geen winst maken. Het zou destijds gaan om een tijdelijk vertrek, maar de groene scooters keerden niet meer terug.

Mobiliteit.nl heeft contact gezocht met Go Sharing, maar het bedrijf was niet bereikbaar voor verder commentaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink