'mijlpaal'

Greenwheels viert 200 deelauto’s in Den Haag: ‘Dankzij mobiliteitsvisie gemeente’

Foto: auto van Greenwheels
Greenwheels is al 24 jaar in Den Haag actief. Foto: Greenwheels.

Er staan nu tweehonderd deelauto’s van Greenwheels in Den Haag, meldt het bedrijf. Een “mijlpaal”, die Greenwheels mede dankt aan het beleid van de gemeente. Den Haag wil in 2030 in elke straat een deelauto of deelbakfiets hebben.

In de Strategie Deelmobiliteit 2030 stelt gemeente Den Haag ook het doel om deelvoertuigen in de stad voor meer mensen toegankelijk en betaalbaarder maken. Dat er nu 200 deelauto’s van Greenwheels in Den Haag zijn komt ook door dit beleid, schrijft Greenwheels. Het bedrijf is al sinds het jaar 2000 actief in Den Haag.

“Wij vinden het belangrijk dat onze deelauto’s voor iedereen toegankelijk zijn. Met 200 locaties in Den Haag zijn we dat ook: er staat altijd wel een auto in de buurt”, aldus ceo Michiel Cuppen. “Ook staan er deelauto’s bij Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI”, zo vervolgt hij. “Zo kan je de deelauto en trein gemakkelijk met elkaar combineren en je reis nog duurzamer maken.”

Om de de mijlpaal te vieren, maken gebruikers in Den Haag in de maand augustus kans op 200 euro rijtegoed. Zij hoeven enkel op pad te gaan met een Greenwheels-deelauto in Den Haag in die periode om te kunnen winnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Laura Houtenbrink