Geveild

Koopjesjagers opgelet: bijna duizend e-scooters Go Sharing onder de hamer

Scooter van Go Sharing
Deze zomer bleek dat Go Sharing zich zou terugtrekken uit elf steden. Foto: Shutterstock, rawf8

Omdat Go Sharing weg is uit bijna alle steden waar het actief was, gaan 940 e-scooters naar de veiling. Het gaat om nieuwe scooters. De gebruikte scooters gaan onder andere naar Spanje, zegt een medewerker van het veilinghuis. Om de scooters te gebruiken, moeten kopers wel zelf het slot en het alarmsysteem aanpassen, omdat deze oorspronkelijk via de app van Go Sharing werkten.

Ook moeten kopers de scooters zelf in elkaar zetten, zegt veilingmedewerker Michel Talla van veilinghuis Ritchie Bros tegen Omroep Brabant.

De scooters worden per tien verkocht. Zowel bedrijven als particulieren kunnen vanaf 13 september bieden op de voertuigen. Op 17 september gaan ze onder de hamer. “Er is geen minimumbedrag, dus je kunt honderd euro bieden”, aldus Talla. De nieuwprijs van zo’n elektrische scooter ligt rond de 2.500 euro, maar Talla denkt niet dat ze voor dat bedrag weg zullen gaan.

Niet winstgevend

In juli werd bekend dat Go Sharing zich terug trekt uit bijna alle steden waar het actief was. Alleen in Haarlem en Amsterdam kunnen gebruikers nog een scooter huren bij het bedrijf. Niet alle steden waren winstgevend, verklaarde topman Mudzahid Beslija een maand later tegen NOS.

In 2022 trok Go Sharing zich al terug uit 32 van de 45 gemeenten omdat de voertuigen te weinig gebruikt werden. Het zou destijds gaan om een tijdelijk vertrek, maar de groene scooters keerden niet meer terug.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink