Verkeersorganisaties gaan Park & Bike-concept helpen uitrollen

Park & Bike heeft grote potenties voor het verbeteren van bereikbaarheid van stadscentra en bedrijven. Dat stellen KpVV, CROW en ANWB. Ze willen daarom helpen het concept Park & Bike voor bedrijven in de markt zetten.

Diverse regio’s gaan binnenkort Park & Bike voor bedrijven en werknemers aanbesteden, aldus de samenwerkende organisaties. Het idee is dat een exploitant in een regio contracten afsluit met bedrijven die hiervan gebruik maken. Een bedrijf huurt op een Park & Bike-loca­tie dan voor een jaar een aantal parkeerplaat­sen en fietsen. Het concept is dat bij alle invalswegen van de stad er een grotere of kleinere Park & Bike wordt gerealiseerd, zodat bedrijven, al naar gelang de her­komst van hun werknemers, een aantal plaatsen kunnen huren op de invalsroute. Dat kan bijvoorbeeld bij een weekendattractie (bv. een voetbalstadi­on), bij een restaurant langs een invals­weg of bij een P+R.
In principe denkt men aan één Park & Bike-exploitant per regio, omdat het voor potentieel geïnteresseerde deelnemende bedrijven verwarrend kan worden als ze door meerdere exploitanten benaderd worden. Er komt een uitvraag voor geïnteres­seerde Park & Bike-aanbieders, waarbij de meest geschikte partij de kans krijgt om een businessplan te ontwikkelen. Die partij moet ook geïnteresseerde bedrijven langs gaan om de concrete belangstelling vast te stel­len en op grond daarvan een businessplan op te stellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.