Start landelijke campagne ‘Stimuleer veilig landbouwverkeer’

landbouwverkeerDeze week start de landelijke bewustwordingscampagne ‘Stimuleer veilig landbouwverkeer’ in Gelderland. Het gaat om een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG), CUMELA Nederland en AOC Oost. Tevens vindt wordt het lesprogramma ’Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer (VOMOL)’ gepresenteerd.

Fietsers en vooral kinderen die zelfstandig op weg zijn naar school, vrienden of sportclub zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Jaarlijks vallen bij ongevallen met landbouwverkeer in Nederland zo’n 16 doden en 100 ernstig gewonden. De meeste ongevallen vinden jaarlijks plaats tussen april en oktober. Dat is voor de betrokken partijen de reden om nú de aandacht te vestigen op de combinatie landbouwverkeer en schoolgaande jeugd, in een pakkend lesprogramma.

CUMELA Nederland wil als brancheorganisatie voor agrarisch loonwerk, cultuurtechniek, grond-verzet en meststoffendistributie op een actieve wijze het verkeersgedrag rond (land)bouwverkeer voor alle weggebruikers structureel veiliger maken. De samenwerking met het ROVG en AOC-Oost is hierbij van groot belang. AOC Oost verzorgt (Voorbereidend) Middelbaar Beroeps-onderwijs voor natuur, voeding en leefomgeving op vestigingen in Almelo, Borculo, Doetinchem, Enschede en Twello. AOC-Oost leidt onder andere leerlingen op voor een baan in de cumela-sector. Het is de bedoeling dat in 2013 en 2014 tientallen VOMOL-lesprogramma’s op basisscholen in heel Nederland plaatsvinden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.