Concessie elektrisch laadnetwerk Arnhem voor Alliander Mobility Services

lianderDe gemeente Arnhem en Alliander Mobility Services gaan samenwerken om elektrische rijders in Arnhem van een uitgebreidere openbare laadinfrastructuur te voorzien.

De gemeente Arnhem zette hiervoor de eerste stap door het verlenen van de concessie voor een netwerk van openbare laadpalen in Arnhem aan het bedrijf.

De concessie loopt voor een periode van negen jaar. Alliander Mobility Services zal alle laadpalen leveren, exploiteren, beheren en onderhouden.

Door onder andere een zo laag mogelijke laadprijs te bieden, willen de partijen elektrisch rijden extra aantrekkelijk maken.

In Arnhem liggen inmiddels dertig aanvragen voor laadpalen. Alliander Mobility Services zal de eerste nieuwe laadpalen in december 2013 plaatsen.

Ook andere Arnhemmers die elektrische rijden en een laadpaal willen, kunnen dat binnenkort via een speciale website aanvragen.

Alliander Mobility Services maakt onderdeel uit van netwerkbedrijf Alliander. Via haar energienetwerken verzorgt Alliander onder meer de distributie van elektriciteit naar 3,1 miljoen klanten en gas naar 2,6 miljoen klanten in ruim een derde van Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.