Nieuwe site toont mobiliteitsexperimenten van provincies

Overzichtskaart. Bron: mobiliteitsexperimenten.nl
Overzichtskaart. Bron: mobiliteitsexperimenten.nl

Overzichtskaart. Bron: mobiliteitsexperimenten.nlEen overzicht bieden van de vele experimenten op gebied van mobiliteit die Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant gedaan worden. Dat is het doel van de nieuwe website www.mobiliteitsexperimenten.nl.

De database bevat op dit moment zestig experimenten, uiteenlopend van deelfietssystemen en buurtbusprojecten tot apps en websites met reisinformatie. De experimenten staan overzichtelijk als pijltjes in een Google Maps-kaart. Wie er op klikt, krijgt meer informatie. Bijvoorbeeld de aanleiding, de doelgroep, het toepassingsgebied en het (financiële) resultaat.

Mensen van buitenaf

De primaire doelgroep van deze database medewerkers van de provincies – bijvoorbeeld als zij meer informatie over specifieke projecten nodig hebben. Zij kunnen een account aanvragen. Ook mensen van buitenaf kunnen de website raadplegen, zij het dat per experiment maar een beperkt aantal gegevens kunnen raadplegen.

Adviesbureau Mobycon heeft de site ontwikkeld en zal de site ook regelmatig aanvullen. Na verloop van tijd nemen de provincies het beheer en onderhoud op zich.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.