Nieuwe opleiding over gedragsverandering in verkeer en mobiliteit

Het doelgericht veranderen van het gedrag van een doelgroep is nogal een uitdaging. Om dit succesvol voor elkaar te krijgen, is kennis noodzakelijk over de factoren die invloed hebben op gedrag. Beleidsadviseurs of deskundigen die gedrag willen begrijpen en leren veranderen, kunnen deelnemen aan een nieuwe driedaagse opleiding.

De opleiding is ontwikkeld  door SHIFT, een adviesbureau voor gedragsverandering, in samenwerking met Mobycon. De opleiding is bedoeld voor professionals op het gebied van verkeer en mobiliteit die gedragsverandering in de dagelijkse praktijk willen inzetten. In drie dagen delen SHIFT en Mobycon hun expertise als gedragsadviseurs met de cursisten, zoals: welke factoren zijn van belang en welke stappen moet je nemen om verandering te bereiken? De deelnemers leren bovendien waar ze op moeten letten wanneer je het gedrag van je doelgroep probeert te veranderen

CASI

Daarvoor wordt in de cursus gebruik gemaakt van CASI, een praktisch instrument dat is ontwikkeld door de Rijksoverheid. Dit instrument helpt om stapsgewijs een analyse van het gedrag te maken en te komen tot een onderbouwde strategie voor gedragsverandering. De lesstof is toegespitst op de praktijk van verkeer en mobiliteit.

De opleiding start in mei en de kosten hiervoor bedragen 850 euro exclusief btw. De opleidingsdagen zijn 13 mei, 10 juni en 24 juni en duren dan van 09.30 tot 16.30 uur.

Aanmelden voor de opleiding kan tot 14 april via deze link.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.