Deelvervoer

Goedopweg positief over mobiliteitshubs ‘La Vuelta’

Goedopweg deelvervoer Vuelta
Stichting Goedopweg is positief over de resultaten van de mobiliteitshubs die tijdens de wielerronde Vuelta ingericht waren. Stichting Goedopweg, 2022

Het initiatief van stichting Goedopweg en Gaiyo om bezoekers van ‘La Vuelta’ op deelfietsen naar het parcours te krijgen, heeft ruim dertig nieuwe gebruikers van de Gaiyo app opgeleverd. In totaal zijn er tientallen deelfietsen vanaf verschillende hubs vertrokken, tijdens het wielerweekend in Utrecht.

Het was vooral ‘heel leuk om te doen’, aldus Martine Tekelenburg van stichting Goedopweg over het installeren van mobiliteitshubs voor bezoekers van de Vuelta, afgelopen weekend in Utrecht. “We zijn positief over deze try-out en gaan alle geleerde lessen zeker gebruiken voor nieuwe events.”

Er zijn in totaal bijna vijftig fietsen gebruikt, door bezoekers van de wielerronde. “Dit is zeker niet slecht, maar locatietechnisch kan het beter”, aldus communicatiemanager Tekelenburg. “Het was soms wat rommelig, als de hub bijvoorbeeld net voor een VIP-ingang stond, maar daar halen we weer lessen uit voor een volgende keer. We kregen nu ook vrij laat voeten aan de grond bij de organisatie van Vuelta, dat helpt niet mee.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.