INVESTERING VAN 10 MILJOEN

Steeds meer Cargoroo deelbakfietsen in Europese steden

Cargoroo deelbakfietsen
Deelbakfietsen van Cargoroo in Amsterdam. ANP / Hollandse Hoogte / Harold Versteeg, 2022

Cargoroo, bekend van de gele elektrische deelbakfietsen, heeft tien miljoen euro opgehaald bij investeerders. Het bedrijf kan met het sluiten van een nieuwe financieringsronde het deelconcept verder uitbreiden in Europa.

“Met deze investering kunnen we samen met het team een grote volgende stap maken in onze missie: het leefbaarder, gezonder en veiliger maken van steden”, aldus Cargaroo’s CEO Erik de Winter. “Naast kapitaal brengen de investeerders ervaring en kennis met zich mee op het gebied van de deeleconomie, de publieke sector en mobiliteit. Daarbij liggen we volledig op één lijn in onze visie en waarden.”  

Uitbreiding ook in Nederland

De investering versnelt uitbreiding van het deelconcept in Europa en Cargoroo breidt ermee haar leidende positie op het gebied van e-deelbakfietsen in Europa uit. Volgend jaar zijn de gele elektrische deelbakfietsen ook in Duitse steden te vinden en in de Franse stad Lyon. In steden waar het concept al bekend is, zoals Antwerpen en Berlijn, is sprake van groei van het aantal bakfietsen. In Nederland, waar het deelconcept kortgeleden in Eindhoven is gelanceerd, komt de elektrische deelbakfiets van Cargoroo in meer buurten en steden beschikbaar. Daarnaast komen er in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Arnhem meer deelbakfietsen.

Jelle Maijer, Jaron Borentsztjan en Erik de Winter van Cargaroo.

Duurzame mobiliteit

The Sharing Group en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) sluiten zich aan bij de bestaande investeerder Fairtree Elevant Ventures. Gezamenlijk investeren zij met leasemaatschappijen tien miljoen euro.The Sharing Group is een snelgroeiende familie van techbedrijven voor ‘good sharing’-concepten, met MyWheels als bekendste merk.

Het PDENH investeert als publieksfonds in Noord-Hollandse bedrijven en initiatieven die bijdragen aan de energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit in de regio. Joost de Waard, investeringsmanager bij PDENH: “Behalve minder CO?, dragen de gele bakfietsen ook bij aan een gezondere leefstijl van de gebruiker!” David Evans, managing director van Fairtree Elevant Ventures: “Cargaroo’s sterke focus op betere mobiliteit, gezondere steden en een betere leefstijl, komt overeen met onze bredere portfolio van bedrijven die actief zijn in de duurzaamheidssector.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jacques Geluk

Bron: NXT Content

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.