Enviolo

‘Verbod op e-bikes zal dramatisch uitpakken voor jongeren’

E-bike
E-bike. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/BGStock72

Een eventueel verbod op e-bikes, om overgewicht onder jongeren tegen te gaan, zal dramatisch uitpakken voor zowel de fysieke gezondheid als de mentale gezondheid van deze jongeren. Dat stelt Billy van den Ende, Director of Brand Experience bij fietsbedrijf Enviolo. Van den Ende reageert daarmee op een voorstel van hoogleraar Marjolein Smidt, die als oncologisch chirurg werkzaam is aan het Maastricht UMC.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

2 reacties op “‘Verbod op e-bikes zal dramatisch uitpakken voor jongeren’”

mike pinckaers|24.07.23|22:37

Ik vind dat Verkeersnet een rol heeft om uitlatingen van beide partijen in redelijkheid te toetsen. Een flukse uitlating van een producent met een economisch belang in een gezondheidsdiscussie lijkt hier ongecensureerd even veel podium te krijgen als een wetenschapper die iets op basis van jarenlange ervaring poneert. Heeft Verkeersnet de ambitie de Telegraaf onder de verkeersvakmedia te worden? Dat zou ik jammer vinden met zo’n lange staat van goede berichtgeving.

Lex Van Rootselaar|20.07.23|14:26

“Dramatisch” is wel een erge term, die journalisten hier gebruiken. Er had ook “Nadelig” kunnen 9en moeten) staan, want een drama veroorzaakt dat echt niet. Jarenlang fietsten jongeren naar en van school (soms meer dan 10 kilometer per rit) en dat was ook geen drama, maar vervelend voor veel scholieren (die nu overigens nog baat hebben bij hun fietservaring en conditie).