Maatwerkoplossingen

Rotterdam breidt betaald parkeren alsnog uit naar IJsselmonde

Foto: IJsselmonde
Geparkeerde auto's in IJsselmonde. Foto: ANP, Hans van Rhoon.

De gemeente Rotterdam voert in december betaald parkeren in in het noordelijke deel van het stadsdeel IJsselmonde. Dat stond al sinds vorig jaar op de planning maar de maatregel was uitgesteld omdat verschillende organisaties en bewoners om maatwerk verzochten. De gemeente heeft daarom een reeks uitzonderingen vastgesteld en gaat nu verder met het plan. Het betaald parkeren moet de parkeerdruk in IJsselmonde verlagen.

“De gemeente ontvangt regelmatig klachten en meldingen over parkeren in het noordelijk deel van IJsselmonde. Dat speelt met name rond winkelcentrum Keizerswaard en rond stadion Feijenoord bij wedstrijden en evenementen”, schrijft wethouder Pascal Lansink-Bastemeijer. Daarnaast heeft de gemeente al in 2022 besloten om betaald parkeren in alle wijken binnen de ring van Rotterdam in te voeren.

Het betaald parkeren in IJsselmonde geldt binnenkort van maandag tot zaterdag tussen 9.00 en 23.00 uur en op zondag van 12.00 tot 23.00. Het tarief voor straatparkeren is dit jaar 2,08 euro per uur.

Stop&Sport

Er zijn maatwerkoplossingen bedacht voor sportverenigingen, winkelgebieden, bepaalde maatschappelijke organisaties, kinderopvang, crĂšches en zorgaanbieders. Voor sportverenigingen geldt een “Stop&Sport”-regeling, waarbij bezoekers en leden maximaal drie uur voor de halve prijs kunnen parkeren. Bij winkelgebieden kunnen bezoekers voor 20 cent een half uur parkeren.

Bewoners, bedrijven en organisaties kunnen een vergunning aanvragen. Bewoners kunnen maximaal drie vergunningen per huishouden aanvragen. “Dit kan handig zijn voor jongeren die door de woningnood bij hun ouders wonen en een eigen auto hebben”, aldus de wethouder.

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink