10 euro per dag

Betaald parkeren bij FC Dordrecht overvalt gemeente: ‘Hoort zorgvuldige communicatie bij’

Foto: stadhuis van Dordrecht
Het stadhuis van Dordrecht. Beeld ter illustratie. Foto: Shutterstock, Stijnvh.

De gemeente Dordrecht is verbaasd dat FC Dordrecht betaald parkeren invoert bij het stadion, schrijft RTV Dordrecht. De club zegt overlegd te hebben, maar de gemeente weerspreekt dit. De zorg bestaat dat bewoners van nabijgelegen wijken overspoeld zullen worden door bezoekers die op zoek zijn naar een gratis plekje. Bij het stadion kost parkeren straks tien euro per dag.

Doorgaans wordt de buurt vooraf geïnformeerd over activiteiten in en rond het stadion. Dat is nu niet gebeurd, laten omwonenden weten aan de lokale omroep. Ook de gemeente vindt dat de club in de communicatie naar de buren tekort schiet. Het invoeren van betaald parkeren is volgens de woordvoerder een besluit waar “ook zorgvuldige communicatie bij hoort”.

Volgens de voetbalclub is er wel degelijk overleg geweest met de gemeente over het besluit. Verder is geen vergunning nodig voor het invoeren van het nieuwe parkeertarief, stelt FC Dordrecht.

Uitdaging

Wel geeft de club toe dat niet goed is nagedacht over het informeren van de buurt. Het betaald parkeren heeft nu ook grotere gevolgen dan voorheen. “Toen we onderaan stonden was er geen probleem, want het stadion was helemaal leeg. Nu we gelukkig beter presteren, ontstaat er een uitdaging voor ons allemaal”, zegt de voetbalclub.

Met het betaald parkeren hoopt de club dat meer mensen op een andere manier dan met de auto naar het stadion komen. De inkomsten worden ingezet om meer verkeersregelaars en parkeerwachters in te zetten om het autoverkeer in betere banen te leiden. “Geld is hierbij zeker niet de leidende factor geweest”, aldus de club.

Auteur: Laura Houtenbrink