Onbewaakte spoorwegovergangen sluiten

Noord-Holland spekt fietstunnel onder spoor Heiloo met dik 2 miljoen euro

Heiloo
De provincie Noord-Holland levert een bijdrage van € 2,2 miljoen aan de gemeente Heiloo voor de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor en een nieuwe fietsroute op Landgoed Nijenburg. Foto: Jan-Albert de Leur

De provincie Noord-Holland staat garant voor 2 miljoen euro voor de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor in Heiloo. De nieuwe onderdoorgang, die komt te liggen onder landgoed Nijenburg, moet ervoor zorgen dat het Heilooërbos toegankelijk blijft voor fietsers en wandelaars.

De aanleg van de voetgangerstunnel is volgens de provincie nodig omdat er drie onbewaakte spoorwegovergangen op het landgoed worden gesloten.

Scheelt omfietsen

Naast de voetgangerstunnel komt er ook een nieuwe fietsroute op het landgoed. Volgens gedeputeerde Jeroen Olthof (PvdA) scheelt de nieuwe route een stuk omfietsen tussen Heiloo en de westkant van Alkmaar.

Met de plannen voor de voetgangerstunnel is het volgens Olthof gelukt om “een puzzel te leggen van bereikbaarheid, verkeersveiligheid, recreatie en natuur”. De gemeente Heiloo beslist naar verwachting begin 2025 over de benodigde vergunningen.

Gedeputeerde Jeroen Olthof is één van de sprekers tijdens het OV Congres op 14 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens het OV Congres bespreken we de stand van zaken en de uitdagingen m.b.t. Publieke Mobiliteit. Daarnaast is er alle ruimte voor nieuwe ideeën en innovatieve oplossingen om de branche sneller op weg te helpen. Aanmelden kan hier: schrijf je snel in!

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl