CDA: spijkermatten tegen automobilisten die rode kruizen negeren

Automobilisten die de rode kruizen boven de snelweg negeren, moeten harder worden aangepakt, vindt het CDA. Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg van die partij pleit voor spijkermatten op de weg, inbeslagname van de auto of andere hogere straffen.

Ze ziet dit soort gedrag steeds vaker bij wegwerkzaamheden waardoor de hardwerkende wegwerkers groot gevaar lopen, zei ze in een overleg met justitieminister Ferd Grapperhaus en Sander Dekker (Rechtsbescherming).

Verkeersveiligheid

Een strengere aanpak is volgens haar nodig, omdat “het gaat om meer dan een verkeersovertreding. Een auto is een moordwapen”, aldus Van Toorenburg. Ze wil dat de ministers onderzoeken of spijkermatten op de ‘afgesloten’ baanvakken dit gedrag kunnen tegengaan en of dat het de situatie ter plekke juist nog gevaarlijker maakt. Als de verkeersveiligheid niet verslechtert, steunt ook de VVD deze oplossing.

Vrijdag plaatste Rijkswaterstaat een filmpje op Twitter, waarin te zien was hoe verschillende automobilisten een rood kruis negeerden en rakelings langs weginspecteur raasden, om toch maar de afslag te kunnen nemen. Het filmpje werd gedeeld om mensen meer bewust te maken van hoe gevaarlijk dit rijgedrag is.

Lees ook:

Weggebruikers negeren rood kruis, pionnen en auto van weginspecteur

Bron: ANP/IJ

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “CDA: spijkermatten tegen automobilisten die rode kruizen negeren”

Roel Sannes|24.09.20|15:51

Er rijden op deze afgesloten wegdelen ook nog mensen die daar aan het werk zijn. Moeten die dan allerlei capriolen uit gaan halen om deze matten te vermijden? CDA denk eens wat beter na want dit creerd alleen nog maar mèèr gevaarlijke situaties. Veel meer tijdelijke camera`s gaan plaatsen bij dit soort problemen en stevige boetes uit gaan delen. Dit is toch al een zwak landje met het aanpakken van deze problemen.

Roel Sannes|24.09.20|15:47

Ik ben beroepschauffeur al mèèr dan 50 jaar. Ik zie dat het CDA er niet helemaal bij is en nogal amateuristisch uit de hoek komt. Spijkermatten op de snelweg,al is het dan op een wegdeel wat eigenlijk niet gebruikt zou moeten worden niet haalbaar omdat dit vèèl meer ongelukken kan veroorzaken. Als men daar te hard rijdt terwijl men er niet mag rijden en de banden klappen door de spijkermatten waar gaat deze auto dan heen als men de macht over het stuur verliest? Weer de snelweg op? En dan?