Autodealer opent ’tijdelijke vestiging’ in bushokje voor OV-mijders

Campagne autoNL BEELD autoNL

Met de aanhoudende berichten rondom OV-mijders, wil de online autodealer auto.nl het voor reizigers makkelijker maken om een auto aan te schaffen. Daarom opende het bedrijf een ‘tijdelijke vestiging’ in een bushokje op het Rembrandtplein in Amsterdam. Voormalige OV-gebruikers kunnen zo binnen een paar minuten een auto bestellen.

OV-bedrijven zullen de stunt niet kunnen waarderen. Hun boodschap is sinds deze maand, na enorme verliezen: reizigers, jullie zijn weer welkom. Gemeentes zullen er ook niet om staan te springen. Zij genoten van hun autoarme binnensteden en hopen dat OV-reizigers toch tenminste vaker de fiets pakken.

Waar is de OV-reiziger?

De keerzijde is dat de OV-gebruiker nog niet terug is. 80 procent werkt nog thuis, 20 reist weer, blijkt uit cijfers van een paar weken terug van onderzoeksbureau Goudappel Coffeng. Van die 20 procent is een ruime meerderheid opgestapt. Slechts twee vijfde pakt nog de bus, tram, trein of metro. Een kwart is met de auto gaan reizen.

Dat zien ze ook bij auto.nl, onderdeel van de grote dealergroep Louwman. Alleen al in de maand mei nam de online verkoop van occasions met 93 procent toe ten opzichte van de maand ervoor. Ook in juni houdt deze tendens aan met een 20 procent stijging.

Binnen enkele minuten

“Ondanks dat de meeste maatregelen voor reizen met het openbaar vervoer zijn opgeheven, zien we nog geen daling in de vraag naar auto’s”, aldus Martijn Bovée General Manager in een verklaring. “Mensen geven ondanks de versoepeling toch de voorkeur aan het comfort en veiligheid van een eigen auto.”

Zie daar de reden van dat tijdelijke verkooppunt in het bushokje op het Rembrandtplein. Door middel van een groot touchscreen in het hokje kunnen reizigers die wachten op het openbaar vervoer binnen enkele minuten een auto bestellen. Met deze ludieke actie wil het bedrijf een snel en gemakkelijk, al dan niet tijdelijk een alternatief bieden voor reizen met de bus, metro, tram of trein. Het de vestiging is tot 15 juli geopend.

Blijft over de vraag: komt die OV-mijder waar auto.nl zich op richt überhaupt nog wel in een bushokje?

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.