Korvetweg

Meerdere bussen verwoest bij zeer grote brand Arriva Maastricht

In een pand van vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg heeft een zeer grote brand gewoed. Door de brand was er rookontwikkeling. Foto: ANP TRACK88

In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht heeft een zeer grote brand gewoed. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X. Volgens Arriva zijn meerdere bussen verwoest bij de brand.

Volgens een woordvoerder zijn “enkele” bussen verloren gegaan. De dienstregeling kon evenwel gewoon worden opgestart, zegt een woordvoerster van het bedrijf. Ze kon nog geen precies aantal geven, maar het zou om minder dan tien bussen gaan. De politie meldt maandagochtend dat uit onderzoek is gebleken dat er in elk geval geen sprake was van brandstichting.

Opgeschaald

De brand werd opgeschaald naar GRIP, wat wil zeggen dat de hulpdiensten en ondersteunende teams samen het incident bestrijden. Door de brand was er rookontwikkeling. De politie adviseerde uit de rook te blijven.

Er werden in de buurt van de brand metingen verricht, maar daar zijn volgens de brandweer geen alarmerende waarden uitgekomen.

Rond 02.15 uur maandagochtend werd het sein brand meester gegeven.

Onderwerpen: ,

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group