ARRIVA, EBS, KEOLIS

Drie vervoerders in de race voor concessie Achterhoek-Rivierenland

Waterstofbus van Arriva in Doetinchem. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Eugene Winthagen

Arriva, EBS en Keolis dingen nog mee naar de ov-concessie in de vervoersregio Achterhoek-Rivierenland. De inschrijving voor die aanbesteding is dinsdag gesloten. De provincie Gelderland verwacht op 8 oktober de vervoerder bekend te maken die de concessie krijgt gegund.

De nieuwe concessie zal op 14 december 2025 in werking treden en loopt tot december 2035, met een eventuele optie om te verlengen tot uiterlijk 2042. Het openbaar vervoer in de Achterhoek en Rivierenland is nu nog in handen van Arriva.

De verdeling van de eisen en wensen van de provincie Gelderland voor het binnenhalen van de concessie is zodanig vormgegeven dat inschrijvers ruimte hebben om zich te onderscheiden op de kwalitatieve onderdelen.

Dienstregeling

De provincie toetst de vervoerders op hun plannen op het gebied van service, veiligheid, innovatie, een inbouwplan voor toiletten in de trein en verduurzaming van materieel. Het zwaartepunt voor het winnen van de gunning is het dienstregelplan dat door de inschrijvers moet worden ingediend.

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl