Teller staat op 140

Ebusco levert nog eens 25 elektrische bussen aan Deutsche Bahn

Ebusco 2.2 voor Deutsche Bahn. Beeld: Ebusco

Ebusco mag nog eens 25 elektrische bussen leveren aan Deutsche Bahn. Met deze bestelling komt het totale aantal orders via de raamovereenkomst met de Duitse spoormaatschappij op 140 Ebusco-bussen.

Het is de grootste bestelling tot nu toe binnen het raamcontract dat Ebusco en Deutsche Bahn in 2022 ondertekenden. Ebusco werd daarmee tot eind 2026 hoofdleverancier van Deutsche Bahn voor zijn elektrische bussen van 12 en 18 meter lengte.

De order betreft 25 bussen van het type Ebusco 2.2. De 12-meter bussen met een lage vloer krijgen een batterijpakket van meer dan 400 kilowattuur, waardoor ze een volledige dag kunnen rijden op één enkele lading. Volgens Ebusco bedraagt de actieradius van de voertuigen maximaal 550 kilometer, “wat hem geschikt maakt voor stads- en streekvervoer”.

Samenwerking

Peter Bijvelds, co-ceo en oprichter van Ebusco, licht toe: “Al meer dan twee jaar zijn wij trotse leverancier van elektrische bussen voor Deutsche Bahn. We zijn zeer dankbaar voor het getoonde vertrouwen van Deutsche Bahn en kijken ernaar uit om de langdurige samenwerking voort te zetten.”

De beursgenoteerde bussenbouwer Ebusco heeft zijn hoofdkantoor in Deurne en telt bijna 900 werknemers. De bussen van het concern rijden rond in meerdere landen in Europa, waaronder in grote steden als Amsterdam, Berlijn en München.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group