"Zeker tot vrijdag"

ProRail blijft hervatting treinverkeer Den Haag en Schiedam uitstellen

Spoor Rotterdam
Het spoor bij station Rotterdam Centraal. Door tegenvallers heeft ProRail hervatting van het treinverkeer tussen Den Haag en Schiedam al meermaals moeten uitstellen. Foto: Andre Muller / Shutterstock

Het treinverkeer tussen Den Haag HS en Schiedam-Centrum kan voorlopig nog niet worden hervat. ProRail zegt dat de werkzaamheden langer duren doordat de verantwoordelijk aannemer kampt met personeelsproblemen. Een tekort aan spoorwerkers zorgt er volgens de spoorbeheerder voor dat er tot zeker vrijdag geen treinen rijden tussen Rotterdam en Den Haag.

Naast een personeelstekort lukt het ProRail ook niet om de treinbeveiliging op het traject op orde te brengen. Door de werkzaamheden tussen Rotterdam en Den Haag rijden sinds 13 juli geen treinen op het traject dat loopt van Den Haag HS tot aan Schiedam-Centrum.

De werkzaamheden hadden eigenlijk afgelopen vrijdag al afgerond moeten zijn. ProRail haalde die datum niet, maar bleef optimistisch en stelde dat het treinverkeer maandag weer kon worden opgestart. Later moest dat worden bijgesteld naar woensdag en nu naar “tot zeker vrijdag”.

Uitvoorzorg zegt ProRail er nu wel bij dat de werkzaamheden opnieuw weer langer kunnen duren. “We vinden dit heel vervelend voor reizigers. Plan je reis een dag van tevoren in de reisplanner”, zegt ProRail daarover op de eigen website.

De werkzaamheden aan het spoor vormen de laatste fase van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam. Vanaf 15 december moeten er op dat traject meer treinen gaan rijden tussen Rotterdam en Den Haag. Of deze datum gehaald gaat worden is vooralsnog koffiedik kijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl