Raadsvragen

Hart voor Den Haag klaar met spoorproblemen: ‘Wethouder moet ProRail aanspreken’

Den Haag
Het spoor bij Den Haag Centraal. Foto ter illustratie. Foto: JohnNilsson / Shutterstock

Oppositiepartij Hart voor Den Haag vindt dat wethouder Arjen Kapteijns (GroenLinks) in gesprek moet met ProRail, om de problemen met de treinverbinding tussen Den Haag HS en Schiedam zo snel mogelijk op te lossen. De werkzaamheden aan het spoor liepen herhaaldelijk uit, waardoor ProRail de datum waarop de treinen weer zouden rijden meermaals moest bijstellen. Reizigers ondervinden daar flinke hinder van, stelt de partij.

“We zijn diep teleurgesteld in de wijze waarop ProRail dit aanpakt. De Hagenaar en Hagenees worden al te lang geconfronteerd met de gevolgen van deze aanhoudende vertragingen. Het is onaanvaardbaar dat ProRail niet in staat is een duidelijke oplossing te presenteren. Dit moet echt anders,” zegt fractievertegenwoordiger Damiën Zeller van Hart voor Den Haag.

Hart voor Den Haag legt de schuld van de problemen met de treinverbinding niet alleen bij ProRail neer, maar vindt dat het Haagse college er ook veel meer bovenop zou moeten zitten. “Dit college pest iedereen onafgebroken de auto uit, maar het door hen zo bewierookte alternatief blijft ver onder de maat. Laat ze de energie eens inzetten om het openbaar vervoer gewoon op peil te houden”, zegt het Haagse HvDH-raadslid Jelle Meinsz.

Volgens de partij moet de wethouder zo snel mogelijk om de tafel met ProRail “om te zorgen dat deze blamages niet meer voorkomen”, voegt de partij daar in een brief aan het college aan toe. HvDH heeft de wethouder vragen gesteld over de kwestie.

Goede hoop

ProRail zegt in een update op de website dat ze verwachten dat het spoor tussen Den Haag HS en Schiedam Centrum vanaf vrijdagochtend 2 augustus weer in gebruik genomen kan worden. “Momenteel wordt het spoor getest met treinen zonder passagiers. De eerste testritten zien er hoopvol uit”, aldus de spoorbeheerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl