RIOOLWERKZAAMHEDEN

Arriva weigert door Leidse woonwijk te rijden vanwege hobbelige weg

Leiden
Bus van R-net in Leiden. Foto ter illustratie. Shutterstock, Bjoern Wylezich

Arriva rijdt voorlopig niet meer door de Leidse buurt Stevenshof. Bij rioolwerkzaamheden in de wijk moest de weg worden opengebroken, maar erg netjes werd de weg daarna niet opgeleverd. Volgens Arriva is het onverantwoord om over de gehavende weg te rijden. De 11.000 bewoners van de wijk moeten voorlopig dus opzoek naar alternatief vervoer.

De politiek in Leiden roert zich inmiddels ook in de kwestie. Want de gaten in de weg zijn dan wel tijdelijk opgevuld, de werkzaamheden hebben ertoe geleid dat de weg nu is veranderd in een hobbelpad, schrijft het Leidsch Dagblad.

De Partij voor de Dieren, PvdA en Partij Sleutelstad hebben inmiddels raadsvragen gesteld om het Leidse college tot actie te bewegen. Om de weg weer glad te strijken is er een compleet nieuwe deklaag nodig, die wil de gemeente Leiden pas volgend jaar aanleggen.

Noodreparatie

Als de gemeente pas echt volgend jaar de weg repareert, dan betekent dat dat Arriva nog maanden de buurt overslaat. Volgens de partijen heeft de gemeente wel een tussentijdse noodreparatie laten uitvoeren aan de weg, maar bleek de weg voor Arriva alsnog te hobbelig om weer door de wijk te rijden.

Wanneer het echt tot volgend jaar duurt voordat de gemeente de weg gaat gladstrijken, stellen de partijen voor om tijdelijk met kleinere busjes te rijden door de buurt. Een belbus kan ook een oplossing zijn, zo stellen zij.

De gemeente Leiden heeft vanwege het zomerreces nog niet gereageerd op de raadsvragen van de partijen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl