SPOORHINDER

Al hele dag problemen op spoor bij Almere door storing in beveiligingssysteem

Almere
Treinspoor in Almere. Beeld ter illustratie. Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock

Door een seinstoring rijden er woensdag al de hele dag veel minder treinen tussen Almere en Hilversum en tussen Almere en Weesp. Volgens ProRail begon de storing om 06.00 uur ’s ochtends en duren naar verwachting nog tot na middernacht. Hoewel een deel van de treinen wel rijdt, zet NS bussen in om reizigers alsnog zo snel mogelijk te vervoeren.

Monteurs zijn de hele ochtend en middag bezig geweest uit te zoeken waar de bron van de storing in het beveiligingssysteem zit. Deze is inmiddels gevonden en wordt vannacht verholpen.

Volgens ProRail kan de storing niet eerder verholpen worden door de “veelheid aan treinen” die nog wel rijden op het traject. Bij de herstelwerkzaamheden om de seinstoring te verhelpen, wordt het treinverkeer op twee trajecten stilgelegd. Het gaat om het traject tussen Almere en Weesp en tussen Almere en Hilversum, laat ProRail weten.

Eerder zei ProRail nog dat het treinverkeer op gang zou blijven als de monteurs de storing verhelpen, maar daar is de spoorbeheerder nu weer op teruggekomen.

ProRail blijft verschuiven

De prognose van ProRail was eerst dat de treinen rond 14.30 uur weer volgens dienstregeling konden rijden. Daar moest de spoorbeheerder later op terugkomen. Kort daarna communiceerde ProRail dat de monteurs in de loop van de avond de storing zouden verhelpen. Dat is nu weer verplaatst naar vannacht.

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl