30 MINUTEN REISTIJD

Duitse vervoerder vormt lijnbus om tot grensoverschrijdende HOV-verbinding met Venlo

Station Venlo
Station Venlo. Beeld ter illustratie. Foto: Shutterstock

Er komt een grensoverschrijdende HOV-busverbinding tussen het Duitse Kerken-Aldekerk en Venlo. Vanaf woensdag kunnen passagiers met de snelbus in dertig minuten vanuit het station in Kerken naar het Venlose busstation reizen. Het vervoer wordt verzorgt door het Duitse ov-bedrijf NIAG.

De bestaande buslijn SB42 van station Kerken-Aldekerk via Wachtendonk naar Straelen-Herongen wordt omgevormd naar HOV-lijn en doorgetrokken tot Venlo Station. De drie extra haltes Landgard Nord, Landesgrenze en Venlo Station worden toegevoegd aan het bestaande eindpunt Straelen – Niederdorf van lijn SB42.

De vernieuwde buslijn verbindt de stations Kerken-Aldekerk en Venlo, waar de bus aansluit op de trein RE10 van Kleve via Geldern en Krefeld naar DĂŒsseldorf.

Goed voor de economie

“Deze directe verbinding is heel positief voor Venlo als grensstad,” zegt de Venlose burgemeester Antoin Scholten in een persbericht van de provincie Limburg. “Op deze manier hebben we een laagdrempelige en directe verbinding met onze buren.” Scholten denkt dat de omvorming van SB42 van lijnbus naar grensoverschrijdende HOV-lijn goed is voor de lokale economie.

Jasper Kuntzelaers (PvdA), gedeputeerde Mobiliteit van de provincie Limburg vult aan: “De nieuwe grensoverschrijdende buslijn SB42 draagt sterk bij aan het verbeteren van de internationale bereikbaarheid van Noord- en Midden-Limburg en het Kreis Kleve. Daarom ziet de Provincie Limburg de buslijn SB42 ook als een welkome toevoeging aan het grensoverschrijdende openbaar vervoernetwerk tussen beide regio’s.”

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl