PERSONEELSTEKORT

Vertraging loopt op: spoorwerk Rijswijk-Rotterdam dit jaar niet meer afgerond

Rotterdam
Spoorwerk Rijswijk-Rotterdam vertraagd om personeelstekort. Beeld ter illustratie. Foto: TM Image Design / Shutterstock

De vertragingen van spoorprojecten blijven zich opstapelen. Afgelopen week maakten NS en ProRail bekend dat het nog een jaar duurt voordat er weer met hoge snelheid over de HSL kan worden gereden. Nu blijkt dat ook werkzaamheden aan PHS Rijswijk-Rotterdam dit jaar niet meer worden afgerond, meldt ProRail.

Een tekort aan werkvoorbereiders en monteurs bij aannemer Strukton Rail zouden de voornaamste boosdoeners zijn waardoor de werkzaamheden op het spoor tussen Rijswijk en Rotterdam nu vertraging oploopt.

“De vertraging betekent dat de extra sprinters van NS, die gepland waren in de dienstregeling van 2025, niet direct zullen rijden. Reizigers moeten hierdoor langer gebruikmaken van de huidige treindienst, zonder de beloofde extra treinen”, aldus ProRail in een update op de eigen website.

In oktober en november wordt nog twee keer aan het spoor tussen Delft Campus en Rotterdam Centraal gewerkt. Begin volgend jaar is dan nog meer tijd nodig om het project volledig af te ronden.

“Door krapte op de arbeidsmarkt was een deel van de werkzaamheden al verschoven naar 2025. Daar komen nu extra werkzaamheden bij, vooral aan de elektrotechnische installaties. Dit betekent extra hinder voor reizigers op dit drukke traject.”

Persconferentie

Afgelopen dinsdag vond er nog een persconferentie plaats op het hoofdkantoor van ProRail. Daarin werd de aanwezige pers medegedeeld dat treinreizigers de komende maanden te maken krijgen met een “pittig najaar”.

Tijdens de persconferentie konden NS en ProRail nog niet specifiek ingaan op de werkzaamheden tussen Rijswerk en Rotterdam. Het herstellen van de HSL, een ander hoofdpijndossier voor de spoorbeheerder, werd tijdens de persconferentie wel specifiek genoemd als traject waar vertraging was opgelopen.

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl