METRO 50 EN 51

Werkzaamheden station Amsterdam Zuid lopen uit, gevolgen voor metroverkeer

Metro bij Amsterdam-Zuid
De Amsterdamse metro rijdt weer, eerder dan verwacht Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock

Wie via station Amsterdam Zuid met de metro’s 50 en 51 reist, krijgt nog enkele dagen te maken met een aangepaste dienstregeling. Tegen de verwachting in kunnen nog niet alle metrosporen in gebruik worden genomen. Werkzaamheden aan het station lopen uit waardoor vertraging ontstaat.

Vanaf maandag 26 augustus zouden de metro’s aanvankelijk weer volgens de gewone dienstregeling rijden. Vanwege de opgelopen vertraging zal het volledige metroverkeer op Amsterdam Zuid nu op z’n vroegst vanaf woensdag 28 april weer worden opgestart, zo laat de werkgroep Amsterdam Zuidas weten in een update.

“Bij de terugbouw van het spoor hoort ook het opnieuw onder spanning brengen. Dat is niet volgens planning gelukt waardoor ook de testritten zijn vertraagd”, reageert een woordvoerder van Amsterdam Zuidas desgewenst.

Vanwege de verplaatsing van een metrospoor en een perron bij station Amsterdam Zuid rijden de metrolijnen 50 en 51 sinds 6 juli 2024 minder vaak in beide richtingen. Reizigers tussen de metrostations Amstelveenseweg en RAI krijgen daarbij te maken met een overstap.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl