REIZIGERSBELANG

Rover krijgt weinig klachten over ov-staking: reizigers waren goed geïnformeerd

Utrecht Centraal
Reizigers op station Utrecht Centraal. Beeld ter illustratie. Foto: monotui / Shutterstock

Reizigersvereniging Rover heeft niet veel meldingen van reizigers ontvangen over de landelijke ov-staking van woensdagochtend. Van 04.00 uur tot 08.00 uur liet NS bijna geen treinen rijden en lag ook het streekvervoer stil. Volgens Rover waren reizigers goed geïnformeerd over de staking, waardoor klachten over niet rijdende treinen en bussen uitbleven.

Rover kon niet zeggen hoeveel klachten er precies waren binnengekomen op woensdag. Het aantal binnengekomen klachten op dinsdag, toen er in het stadsvervoer van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag werd gestaakt, is evenmin bekend.

Aanvankelijk was Rover geen voorstander van de ov-staking. De reizigersvereniging had vakbonden FNV en CNV opgeroepen om te kiezen voor een andere manier van actievoeren. Naast werknemersbelang was Rover van mening dat het reizigersbelang ook voorop moet staan.

Staking

Naast NS deden ook streekvervoerders mee aan de staking rond het behoud van de vroegpensioenregeling voor zware beroepen. In de loop van de ochtend kwam zowel het treinverkeer als het streekvervoer weer volledig op gang. Tussen Schiphol en Amsterdam CS was er tijdens de staking wel vier treinen per uur. Dat had de luchthaven afgedwongen bij de rechter.

Auteur: Kenneth Steffers

Bron: Mobiliteit.nl / ANP

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl