IN ROTTERDAMSE TRAM

RET-conducteur loopt gebroken kaak op door agressieve zwartrijder

Tram RET
Een tram van RET over de Erasmusbrug richting Vuurplaat, waar de conductrice een gebroken kaak op liep. Beeld ter illustratie. Foto: DNieuwland / Shutterstock

Een conducteur van RET heeft tijdens haar dienst in september een gebroken kaak opgelopen na mishandeling door een agressieve zwartrijder. Het hele voorval is te zien op beelden die de Rotterdamse politie heeft gedeeld via het regionale misdaadprogramma Bureau Rijnmond. Op de beelden is de verdachte duidelijk herkenbaar.

Het geweldsincident vond plaats op dinsdagmiddag 10 september rond 17.30 uur. Een 59-jarige conducteur van RET controleert die dag de vervoersbewijzen in tramlijn 23 richting het Rotterdamse Marconiplein. Bij tramhalte Prinsenplein in Rotterdam IJsselmonde stapt de verdachte in. De man probeert in te checken, maar dat lukt niet.

Vuurplaat

De conducteur geeft aan dat de man dan een kaartje moet kopen, maar de man gaat daar niet in mee en weigert in te checken met een geldig vervoersbewijs. Een paar haltes later wijst de RET-medewerker de man er nogmaals op dat hij een geldig vervoersbewijs nodig heeft om verder te reizen. De man begint daarop het slachtoffer uit te schelden.

Bij tramhalte Vuurplaat op Rotterdam-Zuid lijkt de man zijn eindbestemming te hebben bereikt. Hij maakt aanstalten om de tram uit te stappen, maar nog voordat hij dat doet loopt hij op de conducteur af en scheldt haar opnieuw uit. Zij probeert de man nog op afstand te houden, maar een vuistslag in haar gezicht kan ze niet meer ontwijken. De verdachte slaat vervolgens op de vlucht.

Verdachte duidelijk op beeld

In het ziekenhuis blijkt dat de conductrice een gebroken bovenkaak en flinke blauwe plekken heeft opgelopen na de aanval van de man. Op beelden die de politie heeft vrijgegeven is de verdachte duidelijk te zien:

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl