OV EXPO & CONGRES 2024

Dit zijn de genomineerden voor de OV Innovatieprijs ’24

OV Innovatieprijs '24
De genomineerden voor de OV Innovatieprijs '24 zijn bekend. Foto: ProMedia Group

Op 13 en 14 november 2024 organiseert Mobiliteit.nl de OV Expo vakbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor de derde keer wordt daar de OV Innovatieprijs uitgereikt. Uit alle inzendingen heeft een onafhankelijke jury 3 genomineerden geselecteerd die alle drie kans maken op de OV Innovatieprijs ’24.

Innovaties spelen een belangrijke rol binnen de sector. Niet alleen draagt het bij aan een verbetering van diensten, maar ook helpt het bij het oplossen van uitdagingen en het bouwen aan een veiliger en betrouwbaarder vervoersnetwerk en een duurzamere vloot.

De genomineerden voor de OV Innovatieprijs ’24 zijn:

ovPlus

De provincie Utrecht investeert in hoogwaardige haltes langs de USP-sneltramlijn, met een nieuw ontwerp dat comfort, herkenbaarheid en duurzaamheid waarborgt, en dat in samenwerking met ovPlus en Epsilon Cities wordt gerealiseerd.

Meer informatie over de innovatie van ovPlus is hier te vinden.

Nabogo

Nabogo, een mobiliteitsplatform gelanceerd in Molenlanden, Vijfheerenlanden en Gorinchem, stimuleert samen reizen en ketenreizen via een app, waardoor openbaar vervoer toegankelijker wordt en duurzaam gedrag wordt beloond, met al meer dan 1200 ritten per maand in het eerste jaar.

Meer informatie over de innovatie van Nabogo is hier te vinden.

Transdev Nederland

Hermes, een dochteronderneming van Transdev, heeft de Be-In-Be-Out (BIBO) betaalmethode geïntroduceerd in ZuidOost-Brabant, waarmee reizigers via bluetooth automatisch kunnen in- en uitchecken, en streeft naar een bredere integratie van mobiliteitsdiensten en andere services om frictieloze customer journeys te creëren, met een landelijke uitrol in zicht.

Meer informatie over de innovatie van Transdev Nederland is hier te vinden.

De jury van de OV Innovatieprijs ’24 bestaat dit jaar uit:

Jan van Selm, directeur van Samenwerkingsverband DOVA
Jeffrey van Gils, beleidsadviseur Connected Mobility & OV bij KNV
Marnix Overbeke, programmamanager strategie GVB

De OV Innovatieprijs ’24 wordt uitgereikt tijdens het Mobiliteitsdiner op 13 november tussen 19.00 en 22.00 uur. Wil je hier ook bij aanwezig zijn? Tickets voor het diner en de uitreiking van de awards zijn hier te bestellen.

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl