ProRail

Eerste werkzaamheden Rotterdam Centraal klaar

Werkzaamheden Rotterdam Centraal zijn klaar.
Foto: De eerste werkzaamheden op Rotterdam Centraal zijn klaar. Kenneth Steffers

De eerste fase van de werkzaamheden op station Rotterdam Centraal zijn maandag afgerond. Tijdens de werkzaamheden werden onder andere de perrons 6, 7, 8 en 9 langer gemaakt. Daardoor kunnen de treinen vanuit Den Haag voortaan vanaf hetzelfde perron weer terugrijden. Vanwege de werkzaamheden reden er het hele weekend geen treinen via Rotterdam.

Volgens ProRail reizen steeds meer mensen dagelijks met de trein tussen Den Haag en Rotterdam. Om die groei mogelijk te maken, paste de spoorwegbeheerder de stations op dit traject aan. De werkzaamheden op Rotterdam Centraal van de afgelopen weken maken deel uit van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam.

‘We werkten de afgelopen vijf weken terwijl het station openbleef en de meeste treinen gewoon bleven rijden. In het laatste weekend kon dat niet. De nieuwe sporen en wissels werden aangesloten op het treinbeveiligingssysteem en het hele systeem moest getest’, aldus ProRail op hun website.

Voorlopig zit het werk op Rotterdam Centraal erop. In het najaar, 23 oktober tot 4 december 2023, wordt er wederom gesleuteld aan het spoor in Rotterdam. Het gehele project PHS Rijswijk – Rotterdam is naar verwachting eind 2024 afgerond.

Lees ook:

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer